ESH Summer School 2022

Arabdjelovac, Serbien

Efter 2 års udsættelse på grund af covid fandt ESH Summer School endelig sted. I september mødtes 56 yngre forskere og klinikere indenfor hypertensionsfeltet i Arabdjelovac, Serbien. 31 lande var repræsenteret, og jeg var så heldig at være Danmarks repræsentant!

Vi blev mødt af Jana Brguljan-Hitij og Dragan Lovic, der stod i spidsen for et 5 dages program med spændende oplæg fra nogle af de dygtigste folk indenfor hypertensionen. Programmet bød på emner indenfor patofysologi, diagnostik, risikoen for hjertekarsygdom, sekundær hypertension og meget mere. Derudover var der også inkluderet posterpræsentationer fra deltagerne samt et par busture – den ene i lokalområdet med afsluttende middag på en vingård, den andet til Beograd.

Alt sammen foregik i på et nydeligt hotel med fin servering, swimming pools og motionsrum med rig mulighed for at møde hypertensionsprofessorerne. Aftenerne blev sluttet af i hyggeligt selskab med en kold øl eller et glas vin. 

Alt i alt var det 5 spændende dage med masser af interessante oplæg, gode diskussioner, nye bekendtskaber og muligheder for fremtidig samarbejde!

Se mere om Summer School 2022 her, og overvej hvem den heldige repræsentant fra Danmark skal være til Summer School 2023 i Italien. Mere info følger.

/ Bodil Hornstrup